Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Bij wie je een lening afsluit, hangt af van veel dingen.

Lening Aan De Staat

Rood staan betekent dat je meer geld van je betaalrekening kunt halen dan je eigenlijk hebt. Ook kun je spullen kopen voor een maximumbedrag dat je van tevoren afspreekt. Als je weer wat geld hebt terugbetaald, dan kun je opnieuw spullen kopen tot aan het bedrag dat je hebt afgesproken. Het is belangrijk dat je je altijd goed laat informeren, voordat je geld leent. Het bedrag dat je leent en de rente die je hierover betaalt, moet je binnen een bepaalde periode terugbetalen. Daarvoor zijn twee manieren, net als bij een winkelpas of klantenkaart. Het is niet verstandig om u onnodig in de schulden te steken. Als je weet bij welke kredietverstrekker je geld wilt lenen, vraag dan een offerte aan. Soms kun je in winkels betalen met een winkelpas of klantenkaart.

Als je een eenjarige master hebt afgerond is dat gelijk aan een vierjarige opleiding en krijg je vier jaar omgezet in een gift. Je betaalt het geld niet meteen, je betaalt het later. Hiervan kan sprake zijn in geval van ziekte, handicap of bijzondere omstandigheden van tijdelijke of structurele aard. Een doorlopend krediet is vooral makkelijk als je niet meteen al het geld nodig hebt. Bij wie je een lening afsluit, hangt af van veel dingen.

Professionele en particuliere beleggers kunnen deelnemen via de Primary Dealers. Je weet dus precies hoeveel je moet betalen en wanneer. Je mag al in de auto rijden, maar de auto is nog niet van jou. Met een creditcard kun je betalen in bijvoorbeeld winkels, restaurants en hotels. Innovatieve emissie-technieken zoals de Dutch Direct Auction DDA. Je hoeft het bedrag niet meteen te betalen, je betaalt het later.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.