Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Het is de eerste onderhandse plaatsing van Hunter Douglas in de VS
  Bij een positief BKR resultaat kunt u de hypotheek ook meteen via ons afsluiten
  Online uw hypotheekofferte en hypotheekrente vergelijken doet u bij

Bij verzekerd sparen, kan de fiscus met u meesparen, zodat het extra belastingvoordeel oplevert.

Verzekerd Sparen

Sparen voor bijvoorbeeld extra pensioen of dekking van uw hypotheek kan nu met een unieke spaarverzekering. Dit product biedt de combinatie van zekerheid plus de opbrengst uit beleggingen. Dit product kan toegepast worden voor een lijfrente verzekering of verzekering van een aflossingsvrije hypotheek. Meeste beleggingsfondsen kunnen vooraf geen garantie geven over de uiteindelijke einduitkering. Velen hebben een spaarverzekering afgesloten om de hypoteek te dekken. Dit is een geruststellende gedachte in geval van beursfluctuaties zoals we in de afgelopen jaren hebben gezien.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.