Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Op dit forum poneert de docent zelf 9 stellingen die zich lenen tot discussie
  Voor deze achtergestelde lening is geen enkele waarborg vereist
  De financiering van de afdeling hout werd toevertrouwd aan Sowalfin (waarborgen voor de aanmoed

Bij shortposities ontvang je rente, maar omdat op dit moment de rente laag is, krijg je (vrijwel) niets.

Rente Punten

Eind april naderde de AEX, de belangrijkste graadmeter van de Amsterdamse beurs, het niveau van 480 punten. Onderbouw de boel ff, zodat we weten wat je bedoelt. Bij shortposities ontvang je rente, maar omdat op dit moment de rente laag is, krijg je vrijwel niets.

De Federal Reserve, het Amerikaanse stelsel van centrale banken, blijft waarschuwen voor inflatie. Je kunt echt met weinig geld een enorme exposure hebben. Elke lot dat wordt gekocht wordt bij de Jackpot opgeteld. Plaats je suggesties en bugs voor de GVplaza in deze topic. Return on investment is dus bij dit voorbeeld ruim 2.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.