Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Bij het voorspellen van de rente wordt vaak gekeken naar het historische renteverloop.

Hypotheekrente Historisch

Bij het voorspellen van de rente wordt vaak gekeken naar het historische renteverloop. Ten tweede is goed te zien dat de rente-ontwikkeling een grillig karakter vertoond met enorme uitslagen. Het is dan ook de vraag of u er uiteindelijk voordeel van zult hebben. Hij ziet 'zeer goede kansen op prachtige rendementen'. Misschien terecht, maar waarschijnlijk niet, meent Steef Bergakker van Iris. De gemiddelde variabele rente is weergegeven met een liggend streepje. Een hypotheek is een geldlening met uw woning als onderpand.

Heeft u een huis gekocht en wilt u weten welke rentevast periode bij u past, gebruik dan onze hypotheekadvies modules. Deze zal hij vergoed willen hebben en dus doorberekenen in het rentetarief. Onder de woonhorizon verstaan wij de periode dat u verwacht in uw nieuwe woning te blijven wonen. Bovenbeschreven renteconstructies lijken allemaal wel erg aantrekkelijk, maar kennen als nadeel dat u zelf uiteindelijk de kosten van deze constructies betaalt. Om dit te kunnen bepalen, dient u echter de renteontwikkeling te voorspellen. Hypotheekinstellingen hebben algemene kosten als personeel, huisvesting en marketing.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.