Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Dit bedrag wilt u op een spaarrekening zetten en van de rente maandelijks leven
  Gaarne alle bedragen behalve rente indien gevraagd afronden
  Onafhankelijke nieuwsbrief voor beleggers in aandelen

Bij het oversluiten van de hypotheek worden nieuwe kosten gemaakt.

Huidige Hypotheek Rente

Daarnaast kunnen er betere voorwaarden bij de nieuwe hypotheek zijn. Wanneer u bekend bent met de hoogte van dit bedrag kunnen wij voor u goed beoordelen of oversluiten zinvol is. Hoe dan ook, dit onderdeel is van toepassing wanneer u wel van hypotheekvorm wilt wisselen of van geldgever, maar er geen verhuizing plaatsvindt. Soms omdat er extra geld nodig is voor een verbouwing of een andere grote uitgave. Wilt u een offerte ontvangen waarin alle hypotheek verstrekkers van Nederland worden vergeleken? Dat kan nu. De velden met een dienen minimaal te worden ingevuld. Is een hypotheekschuld niet in box 1 te plaatsen dan valt deze in box 3. Wanneer uw hypotheekschuld niet aan box 1 is toe te rekenen, valt deze in box 3. Vrijwel altijd is het verstandig de bestaande levenpolis door te laten lopen. Vraag de vrijblijvende offerte aan en informeer uzelf optimaal.

In een aantal gevallen kan het interessant zijn om uw hypotheek over te sluiten. Soms wordt die keuze ingegeven door de kans op verlaging van de maandlasten. Dat is bijvoorbeeld het geval als u de hypotheekschuld heeft gebruikt voor consumptieve leningen. Het zal duidelijk zijn dat juist dit onderdeel uiterst adviesgevoelig is. Deze hypotheekschuld wordt eigenwoningschuld genoemd. De belangrijkste oorzaak van het onnodig oversluiten is het provisiegedreven gedrag van een groot aantal tussenpersonen.

Bij het oversluiten van de hypotheek worden nieuwe kosten gemaakt. Voor jonge mensen of starters is het lastig om een huis te kopen. Op deze manier proberen hypotheek verstrekkers nieuwe klanten te werven. Door de beperking van de renteaftrek heeft de overheid een aantal maatregelen getroffen.

Besluit u de kosten mee te financieren dan komt dit deel van de hypotheekschuld terecht in box 3. En vind zo de goedkoopste hypotheek tussen alle hypotheken. Met het vervroegd aflossen van uw hypotheek lijkt u dus op het eerste gezicht niets op te schieten.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.