Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De wet Breyne is van toepassing op de verbouwingswerken
  Een van de bestuursorganen van de Europese Centrale Bank ECB
  Voor iedere persoon is het maximaal te lenen hypotheekbedrag anders

Bij het afsluiten van een hypotheek kiezen Nederlanders massaal voor een variabele rente.

Variabele Rente

Variable rente is gevaarlijk en ze maken zich daarmee kwetsbaar voor een rentestijging, aldus de Centrale Bank. Sommige aanbieders zijn bovendien stukken goedkoper dan andere. Bekijk de laagste rentes uit een vergelijking van meer dan 30 geldverstrekkers. Een belangrijke parameter in het geheel is natuurlijk de hypotheekrente. Niet alleen de hoogte, maar ook of de rente vast of variabel moet zijn.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.