Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Hoogste tijd voor een belasting op milieuhysterische uitspraken
  Op dat moment zal je het reeds terugbetaalde bedrag opnieuw kunnen lenen
  De huurprijs voor een vierkante meter bedroeg hier 1700 euro per jaar

Bij een spaarhypotheek bestaan de lasten uit hypotheekrente en uit spaarpremie.

Spaarhypotheek

Deze eindwaarde is altijd gelijk aan de hypotheeksom die tegenover de spaarhypotheek staat. Door de beperking van de renteaftrek heeft de overheid een aantal maatregelen getroffen. Bij een spaarhypotheek bestaan de lasten uit hypotheekrente en uit spaarpremie. Heeft u meerdere offertes aangevraagd bij verschillende aanbieders? De rente en voorwaarden die de v. Het bijzondere van de spaarhypotheek is dat bij een verhoging of verlaging van de hypotheekrente na afloop van de rentevaste periode de totale lasten rente plus premie toch ongeveer stabiel blijven. Iedereen met eigen woning en hypotheek wil lage maandlasten.

Wilt u meer uit uw eigen huis halen, of wilt u een huis kopen, dan vindt u in het boek Het Eigen Huis alle informatie. De financiŽle bijsluiter is onderdeel van de Wet financiŽle dienstverlening Wfd. Voor jonge mensen of starters is het lastig om een huis te kopen. Daarnaast hebben we een aantal nuttige tips over deze hypotheekvorm.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.