Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Er dreigt een humanitaire crisis voor 4 miljoen mensen in Mali Niger en MauritaniŽ tenzij de do
  Wij verstrekken geldleningen op basis van onderpand bijv
  Centraliseer uw leningen en betaal minder per maand

Bij een persoonlijke lening spreek je van tevoren af hoeveel geld je leent.

Lenen Van Ouders

De schenker dient persoonlijk aanwezig te zijn bij het passeren van de akte. Het is dan erg sneu als je zelf weer een nieuwe kolf moet kopen voor je eigen baby. Bovenstaand memorandum en de daarin opgenomen rekenvoorbeelden zijn opmerkingen van algemene aard. Om toch uw droomwoning te kunnen kopen, zijn er een aantal mogelijkheden. Wij adviseren u hier zonder voorafgaand overleg met een deskundige, bijvoorbeeld een notaris, geen gebruik van te maken. Ook als je een kolf uitleent tussen twee kinderen in, kan het gebeuren dat de motor op zijn eind raakt. De kleinere kolf van Ameda, de Lactaline, heeft dezelfde afkolfset als de Elite. Van een schenking onder schuldig erkenning dient een notariŽle akte te worden opgemaakt. Ook zei een hypotheekadviseur ons dat een aflossingsvrije hypotheek in feite een verkapte lineaire is, omdat je altijd tot 10 procent per jaar mag aflossen.

Maar met een lening van een familielid, kan dat droomhuis toch nog in zicht komen. Hierbij begrijp ik dat de aflossing een keer per jaar zal zijn en bij de lineaire steeds maandelijks. Bij een persoonlijke lening spreek je van tevoren af hoeveel geld je leent. Je zult zien dat je oude set minder glimt, vol krassen zit, en misschien zelfs een olie-achtige, gele aanslag in allerlei hoekjes en randjes heeft. Als je de zuiger losmaakt van de kolf en in je handen houdt en hem in en uit elkaar schuift, dan begrijp je dat dit een gesloten systeem is, dat geen verbinding heeft met het motordeel van de kolf. Het koophuis dat je op het oog hebt, is net te duur. Om te bepalen hoeveel schenkingsrecht betaald moet worden, wordt uitgegaan van het te schenken bedrag. Door de beperking van de renteaftrek heeft de overheid een aantal maatregelen getroffen. Om te mogen deelnemen moet u in ieder geval een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie afsluiten.

De kleine, handbediende kolven hebben weliswaar niet het nadeel dat er melk in de motor kan komen, maar het plastic van de kolven kan wel kleine barstjes bevatten waar micro-organismen in kunnen zitten. Siliconen onderdelen kunnen gaan lubberen of scheuren, en het hardere plastic kan barstjes vertonen. Een slimme constructie kan er voor zorgen dat zowel jij als je groot ouders daar baat bij hebben.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.