Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Hoe langer de rentevaste periode hoe hoger het rentepercentage
  Deze situatie blijkt vooral voor te komen in de steden waar het gemiddelde gezinsinkomen van de
  Vaste rentevoet gegarandeerd gedurende de gehele looptijd

Bij een doorlopend krediet staat de rente niet vast.

Maximale Rente

Meestal moet je iedere maand rente, over het geleende bedrag en aflossing van de lening betalen. Afhankelijk van uw financiŽle en fiscale situatie kan deze vorm u behoorlijke besparingen opleveren. Bij een doorlopend krediet staat de rente niet vast. De auto is pas echt van jou, als je het bedrag helemaal hebt terugbetaald. De rente volgt de kapitaalmarkt maar kan tijdens een vooraf overeengekomen periode nooit boven een vooraf vastgesteld niveau komen het plafond. Als je iets koopt bij een postorderbedrijf, kun je vaak in termijnen betalen. Bijvoorbeeld het rentepercentage en hoe lang je de lening afsluit. Boetevrij aflossen bij variabele renteHeb je een lening met een variabele rente? Dan mag je de lening in een keer aflossen zonder dat je daarvoor een boete moet betalen.

Bij een bufferrente ontstaat een mengvorm van een vaste en een variabele rente. Een andere mogelijkheid is dat u de woning gedeeltelijk met eigen geld financiert. Het bedrag dat je leent en de rente die je hierover betaalt, moet je binnen een bepaalde periode terugbetalen. Het hangt dus van uw omstandigheden af, welke hypotheekvorm het beste bij u past. De rente bij winkelpassen en klantenkaarten is vaak hoger dan de rente die een bank vraagt voor een doorlopend krediet. Hij krijgt alleen een vergunning als hij aan bepaalde eisen voldoet. Effectief rentepercentageHet effectieve rentepercentage is de rente waarin alle kosten van de lening zijn opgenomen. Op het moment dat de termijn voor de vaste rente is verstreken, krijgt u een periode meestal ťťn of twee jaar de tijd om te bepalen op welk moment u de rente vastzet voor een nieuwe periode.

Leg de situatie uit en vraag of ze de lening voor je willen herfinancieren tegen een veel lagere rente. De netto-lasten worden in de loop van de tijd hoger. Verder blijft het aan te raden om te kijken of je niet een krediet af kan sluiten, die rente ligt veel lager dan wat wehkamp regelt. Het is belangrijk dat je je altijd goed laat informeren, voordat je geld leent. De aflossing en de rente samen zijn meestal een vast percentage van de kredietlimiet. Wat als je koelkast stuk gaat of vriezer of wasmachine Iemand met een bijstand uitkering van 749 kan niet echt sparen van zijn vakantiegeld. Meestal is de rente bij een persoonlijke lening iets hoger dan de rente bij een doorlopend krediet. Je kunt het effectieve rentepercentage daarom goed gebruiken om verschillende leningen met elkaar te vergelijken. Een persoonlijke lening is een niet-doorlopend krediet. Het kan altijd voorkomen dat u voor grote uitgaven komt te staan, terwijl u op dat moment niet over .

Heb je een lening met een variabele rente? Dan mag je de lening in een keer aflossen zonder dat je daarvoor een boete moet betalen. Zij willen alleen mensen helpen waarvan ze weten dat ze het terug kunnen betalen. Op het moment dat de rentevoet stijgt of daalt met meer dan een vooraf overeengekomen percentage de buffer dan volgt een aanpassing.

Bij een vaste rente blijft de gevraagde hypotheekrente gedurende een aantal jaren onveranderd. Je mag al in de auto rijden, maar de auto is nog niet van jou. Na aankoop van een andere woning kan de rente voor de nieuwe hypothecaire lening worden gemiddeld, zodat een combinatie ontstaat van de bestaande en de nieuwe rentevoet. De Stadskredietbank is er niet voor te lage inkomens. Het effectieve rentepercentage is de rente waarin alle kosten van de lening zijn opgenomen. Je betaalt het geld niet meteen, je betaalt het later.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.