Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De onzekerheid van de voorwaarde dient objectief te zijn d
  Communicatiekosten en internet abonnement ten laste van de klant
  De rente is zo een instrument om een economie te sturen

Bij de keuze van een hypotheek is de rentestand van groot beland.

Rentestand Hypotheken

Bij de keuze van een hypotheek is de rentestand van groot beland. HypotheekakteHypotheekgeverEen hypotheekgever is degene die bij het afsluiten van een hypotheek het onderpand bezwaard met hypotheek. Dienstverband; voor zelfstandige ondernemers geldt soms een extra toeslag en voor mensen zonder werk, tijdelijke contracten of recent gestarte zelfstandigen kunnen afwijkingen of zelfs uitsluitingen gelden. Vergelijk de actuele spaarrente op het gebied van internetsparen. In deze periode betaalt u steeds hetzelfde rentepercentage, ook al verandert de marktrente.

RenteRente of interest is een vergoeding die iemand ontvangt voor het uitlenen van zijn of haar geld. De Variabele Rente kunt u bij de meeste hypotheekvormen afsluiten. Uw leeftijd; soms worden toeslagen berekend indien u een relatief hoge leeftijd heeft bereikt. Aan de hand daarvan, kunt u bepalen of de Variabele Rente iets voor u is. Vergelijk eenvoudig de actuele hypotheekrente van vrijwel alle aanbieders in Nederland. Meer over de ontwikkeling van de rente en de huizenprijzen. De hypotheekadviseurs maken samen met u een keuze uit meer dan 20 hypotheek aanbieders. Een hypotheek is in de eerste plaats 'het eerste recht van verkoop'; . HypotheeknemerKredietEen krediet is een zeker kapitaal meestal geld dat aan iemand is verstrekt maar waar op een zekere termijn een dienst of terugbetaling voor verschuldigd is.

Bij een vaste rente kunt u de rente voor een bepaalde periode vastzetten. Hierdoor kunt u zelf kiezen voor de financiŽle instelling met de gunstigste voorwaarden. Uw Postbank hypotheekadviseur kan u verder informeren over de voordelen en risico's van de Variabele Rente. HypotheekgeverHypotheeknemerEen hypotheeknemer is een geldverstrekker, bijvoorbeeld een bank, die geld uitleent aan een hypotheekgever, bijvoorbeeld een koper van een huis. KredietLeningEen lening is geld dat door een persoon of instelling aan een andere persoon of instelling wordt verstrekt. Bestaande bouw of nieuwbouw; bij nieuwbouw worden vaak kortingen gehanteerd. De bedoeling is dat het geld op termijn wordt terugbetaald afgelost. Een bekende vorm is de rente die consumenten ontvangen of betalen op een rekening bij een bank.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.