Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  In de nieuwsbrief treft u dagelijks de meest recente analyses aan
  De looptijd is afhankelijk van de aard van het te financieren object
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Bij de Postbank kan je rentepunten sparen die alleen via internet te verzilveren zijn.

Rente Punten

Bij Airmiles of zegels heb je tenminste nog de keus om alles met punten te betalen. In natuurlijk evenwicht met uw leefgewoonten en uw omgeving. De stommelingen die bij de Postbank blijven zitten met hun spaargeld betalen eigenlijk al jarenlang te veel mee aan de winst van de Postbank. Zondagmorgen gebeld met de postbank, ik leg uit dat ik de pas wil blokkeren, en gelijk een nieuwe ontvangen. Op een groter bedrag maken die 1,95 niet zoveel uit, maar het voordeel dat je wordt voorgespiegeld, is echt niet zo groot als het lijkt.

De medewerkster aan de lijn melde mij dat er een probleem met mijn adres is, en dat daarom de pas niet verstuurd kan worden. Vaak kun je zonder korting elders goedkoper terecht. Ik word nu redelijk pissig en vraag waarom dat niet gewoon in een centraal systeem afgehandeld word, de medewerker meld doodleuk dat hij formeel geen fout heeft gemaakt, omdat hij de aanvraag gewoon verwerkt heeft. Bij internetprijzen is het van dag tot dag verschillend wat je voordeel is. Waar het gunstig uitpakt en je zou toch al iets uit het assortiment willen hebben, moet je het dus zeker niet nalaten.

Als je in de artikelenlijst kijkt betaal je meer dan gemiddeld. Wanneer ze die korting zouden geven op de reguliere winkelprijzen, zou het al een stuk interesssanter zijn. Kijk eerst eens of je die vakantie niet elders goedkoper kunt krijgen. Er zullen ook echter dingen zijn die met de Postbank goedkoper kunnen zijn.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.