Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Vraag advies over hoe u uw hypotheeklasten kunt verlagen
  Een financiering uitsluitend op basis van de pathologie vindt de minister evenwel niet aangewez
  Sport schoenen en Sport kleding de beste voetbalshirts voor jong en oud voor de laagste prijs k

Bij de 12-maands bent u verzekerd van een jaar lang dezelfde rentelasten.

Rente Ontwikkeling

Als u geen rentevaste periode van bijvoorbeeld 2, 5 of 10 jaar hebt bepaald bij uw hypotheek, is de hypotheekrente variabel. Aan dit voorstel kunnen geen rechten ontleend worden. Heeft u een huis gekocht en wilt u weten welke rentevast periode bij u past, gebruik dan onze hypotheekadvies modules. Om te bepalen of oversluiten in uw situatie interessant is, dienen we de voordelen af te wegen tegen de nadelen. We nemen in deze berekening alleen bruto rentelasten mee. Onder de woonhorizon verstaan wij de periode dat u verwacht in uw nieuwe woning te blijven wonen. Bij het oversluiten van een hypotheek is de hoogte van de hypotheekrente uiteraard erg belangrijk. Het lijkt daarom gunstig de rentevast periode zo kort mogelijk te kiezen.

Bij de 12-maands bent u verzekerd van een jaar lang dezelfde rentelasten. In totaal komen de geschatte oversluitkosten hiermee op 6967 Euro. Uw huidige hypotheek kent een resterende rentelooptijd van 59 maanden. Op uw woning zit momenteel in totaal een hypotheek van 150000 Euro. Bij het voorspellen van de rente wordt vaak gekeken naar het historische renteverloop. Hypotheekinstellingen hebben algemene kosten als personeel, huisvesting en marketing. Rentelooptijd De meeste hypotheken lopen tegenwoordig 30 jaar. Bovenbeschreven renteconstructies lijken allemaal wel erg aantrekkelijk, maar kennen als nadeel dat u zelf uiteindelijk de kosten van deze constructies betaalt.

Bekijk ook de ontwikkeling van de huizenprijzen in de afgelopen jaren. De meeste hypotheken kennen een looptijd van 30 jaar. Voor consumenten die een lange rentevaste periode hebben afgesproken is een stijging van de rente niet direct te merken. Tijd om te kopen? Of stort de markt in? Makelaars voorspellen een hausse als in de jaren negentig.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.