Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Bij andere leningen, zoals een doorlopend krediet en dergelijke niet.

Lening Oversluiten

En nodig geen tussenpersoon uit, ga gewoon zelf naar de bank waar je vetrouwen in hebt, en luister naar je gevoel. Als je een schuld hebt bestaat het heel simpel uit rente en aflossing, geen leuke constucties maar hou het simpel. Neem de tijd om alles door te nemen en als er druk wordt gezet van een bank moet je het niet doen. Lees de reviews maar eens op Kassa en Radar over de praktijken van bovengenoemde firma's. Het zou pas erg zijn als ik er niets van geleerd zou hebben, dus geef ik mijn fouten graag door aan anderen in de hoop dat ze in een paar jaar schuldeloos zijn. Uw aanvraag wordt, nadat u uw gegevens heeft ingevuld, direct in behandeling genomen. Na jaren van praten is het Europees Parlement tot een Europese Richtlijn voor consumentenkrediet gekomen. Een lage rente moet altijd gecompenseerd worden, dmv provisies die de bank krijgt als je er een verzekering bij neemt, daarbij is vaak de rente variabel, maar ja hoe variabel, daar hebben ze alle vrijheid in. Een tussenpersoon werkt alleen in eigen belang, en niet in het belang van de klant. Veel mensen doen het, maar niet iedereen weet wat de mogelijkheden zijn.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.