Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Hier vindt u de beste en goedkoopste hypotheek aanbieders
  Vul hiernaast uw gegevens in en we bezorgen u de nodige informatie
  Variabele rente op basis van euribor heeft een aantal voordelen

Bereken hier hoeveel u kunt lenen met de door u gewenste maandlast.

Hoeveel Lenen

De boeterente wordt berekend over dat gedeelte van de hypotheek, dat niet boetevrij mag worden ingelost. Dan heb je er het meeste plezier van, zónder onoverkomelijke financiële gevolgen en mét de best denkbare besteding. In dit rapport worden de vrije verkoopwaarde en de executiewaarde vermeld. De kosten voor verbouwing kunnen meestal geheel in de hypotheek mee worden genomen. De vrije verkoopwaarde, is de waarde die een huis heeft op de vrije markt. Meestal houdt de bank het geld voor de verbouwing in depot. Daarna kunt u de geschikte financieringsvorm uitkiezen, een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Gedurende de looptijd wordt dus niet afgelost, dat doet men na afloop door middel van het kapitaal van in de levensverzekering is opgebouwd. Met andere woorden; wat de maximale hypotheeklast als percentage van uw inkomen mag zijn. In deze special gaan wij in op diverse zaken rondom de creditcard.

Alles is betaalbaar met het extra geld van PrimeLine. Wilt u extra geld achter de hand hebben voor een onverwachte uitgave of een noodzakelijke aankoop kunnen doen? Voor elk doel is het doorlopend krediet van Directa een prima keuze. Doordat men alleen rente betaald is dit een fiscaal zeer aantrekkelijke vorm. Het voordeel van een persoonlijke lening is dat u altijd precies weet waar u aan toe bent. Het is heel eenvoudig te dure leningen de rode kaart te geven. Het is de prijs die wordt bereikt bij een volledig doorzichtige markt.

Bij het afsluiten van de lening staan de hoogte van de rente vast en de looptijd vast. Het is een ideale lening als u op reis gaat, gaat trouwen of nieuw meubilair gaat kopen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.