Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Deze combinatie van werkloosheid en inflatie wordt stagflatie genoemd
  Jan van Herwaarden Ton Molendijk Eduard van Rooijen eds
  In Nederland werd deze gouden munt gulden genoemd

Beleggers laten zich afschrikken door het perspectief van lagere effectieve rendementen op kortlopende staatsleningen door een komende renteverhoging.

Nederlandse Staatslening

Vereist is dat de boekhouding in Nederland wordt gevoerd. Men krijgt hierop weliswaar een lagere rentevergoeding dan op bedrijfsleningen maar het verschil is bijna verwaarloosbaar. Nederland een risicogewogen waarde van 0 er wordt geen risico gelopen. De adviezen kunnen niet voor iedere belegger van toepassing zijn. Nederland wordt gevoerd is afhankelijk van feiten en omstandigheden. Ter zake van deze lening wordt een eigen vermogen aangehouden van 2 miljoen. Deze daling verrast ons gezien het voorgaande trendbeeld. Opvolging van de gegeven adviezen dient in samenspraak met uw adviseur te gebeuren. Woensdag 25 mei was de prijsuitreiking van 'Kom in de kas'. Tegelijkertijd biedt de eurokapitaalmarkt nieuwe kansen.

De scherpe rentedaling van eind vorige week zet deze week door.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.