Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De invoering wordt geregeld middels de Invoeringswet Wet financiering sociale verzekeringen (29
  De energiebedrijven Nuon en Essent staan op het punt hun fusie aan te kondigen
  Een onafhankelijk professioneel en persoonlijk hypotheek advies

Beleggen is een manier om uw geld te laten groeien.

Sparen Beleggen

Laat u uw geld liever door experts beleggen? Kies dan voor AXA, de specialist in vermogensgroei en veiligheid. Het bedrag dat wordt betaald, wordt niet volledig belegd, een deel gaat op aan kosten. Vermogen bij elkaar sparen kunt u op verschillende manieren. Per persoon geldt een algemene vrijstelling van 19. Wilt u optimale vrijheid in opnemen en storten? Dan kunt u sparen op flexibele spaarrekeningen. Vermogensbelasting bestaat in het huidige belastingsysteem niet meer. Kiest u voor optimale zekerheid, dan kunt u sparen op flexibele spaarrekeningen of spaarrekeningen met een vaste looptijd. Beleggen is een manier om uw geld te laten groeien. Rendementen die in het verleden zijn behaald, garanderen niets voor de toekomst. Om een keuze te maken uit deze verschillende beleggingsfondsen kunt u eerst uw beleggingsprofiel bepalen. Een bijzonder populaire manier van beleggen zijn beleggingsfondsen.

Wilt u zekerheid over de rente die u ontvangt? Dan kunt u sparen op spaarrekeningen met een vaste looptijd. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kiest u om meer of minder risico te lopen door te kiezen uit de verschillende beleggingsfondsen. Kiest u voor flexibiliteit en kans op een hoger rendement, dan kunt u beleggen in beleggingsfondsen. Rendementen kunnen hoger, maar ook lager uitvallen, en zullen meer schommelen naarmate de beleggingsvorm risicovoller is. Het is verstandig te beleggen op een manier die bij u past. Hoe langer u uw geld belegt, hoe groter de kans op een hoog rendement door stijging van de koersen. Als ondernemer heeft u graag zelf de touwtjes in handen. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kiest u voor één van de mogelijkheden of voor een combinatie. Met de mogelijkheid om uw geld op een duurzame manier te beheren. Later kunt u op elk gewenst moment uw inleg verhogen met een bedrag van minimaal 45 euro. Direct de nodige spreiding door een breed assortiment aan fondsen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.