Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Een ontbindende voorwaarde is een geldige reden om de koopovereenkomst te ontbinden zonder dat
  Fortis bank ontwikkelt en realiseert immers alle formules in eigen huis
  Informatie daarover staat in het Shell Spaar Magazine verkrijgbaar bij alle Shell stations

Bekijk ook de ontwikkeling van de huizenprijzen in de afgelopen jaren.

Ontwikkeling Variabele Rente

Bij ons krijgt u gegarandeerd hypotheekoffertes voor een hypotheek met de laagste maandlasten!Niet alleen op basis van de laagst mogelijke hypotheekrente tarieven, ook door extra kortingen. Hypotheekinstellingen hebben algemene kosten als personeel, huisvesting en marketing. Bij het voorspellen van de rente wordt vaak gekeken naar het historische renteverloop. Euribor is een Europees tarief, dat is vastgesteld op basis afspraken tussen de Europese banken. Heeft u een huis gekocht en wilt u weten welke rentevast periode bij u past, gebruik dan onze hypotheekadvies modules.

Zo kunt u bij een 1-maands rentevariant elke maand een rentewijziging verwachten. Het is dan ook de vraag of u er uiteindelijk voordeel van zult hebben. Elke werkdag wordt de Euribor-rente vastgesteld en doorgegeven aan deelnemende partijen en aan de pers. Onder de woonhorizon verstaan wij de periode dat u verwacht in uw nieuwe woning te blijven wonen. Bovenbeschreven renteconstructies lijken allemaal wel erg aantrekkelijk, maar kennen als nadeel dat u zelf uiteindelijk de kosten van deze constructies betaalt. Bekijk ook de ontwikkeling van de huizenprijzen in de afgelopen jaren.

Als u geen rentevaste periode van bijvoorbeeld 2, 5 of 10 jaar hebt bepaald bij uw hypotheek, is de hypotheekrente variabel. Deze zal hij vergoed willen hebben en dus doorberekenen in het rentetarief.

De opslagen en kortingen die voor uw hypotheek van toepassing zullen zijn, zijn afhankelijk van verschillende variabelen. Bij de 12-maands bent u verzekerd van een jaar lang dezelfde rentelasten.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.