Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Ze trok zich een jaar terug en wilde een normaal huiselijk leven leiden
  Online een offerte aanvraag doen voor onze persoonlijke lening
  De hypotheek lasten zullen bestaan voor een flink aandeel uit rente

Beide depositohouders hebben recht op het tegoed op het deposito.

Deposito Rente

Een overboeking naar het deposito kan alleen plaatsvinden door een overboeking vanaf een GKSrekening. Het deposito krijgt dezelfde tenaamstelling als de GKSrekening welke als tegenrekening wordt gebruikt. Dagcijfers voor rentes en wisselkoersen beginnen in 1990. Het deposito krijgt dezelfde tenaamstelling als de GKSrekening, welke als tegenrekening wordt gebruikt.

De terugbetaling van het deposito vindt altijd plaats ten gunste van de tegenrekening. Het deposito wordt pas geopend wanneer wij het deelnamebedrag hebben ontvangen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.