Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Het besluit om geld te lenen kan verschillende oorzaken hebben
  In deze rubriek vindt u het aandelennieuws van de jongste beursdag
  Persoonlijk en makkelijk online geld lenen in Belgie

Becue won ook de finale van de 100 en 200 meter schoolslag.

10 Jarige Staatslening

De groep Barco zal dit jaar nog 100 mensen aawerven. Belgisch Centrum van het Beeldverhaal, tot 1 oktober. Becue won ook de finale van de 100 en 200 meter schoolslag. Mondelinge vraag van de heer Verreycken aan de Eerste minister over het instellen in de schoot van de nieuwe Senaat van een commissie voor de werking van de nieuwe federale structuren .

Mondelinge vraag van de heer Santkin aan de staatssecretaris voor Veiligheid en staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Leefmilieu over het gebrek aan woonzekerheid uitzetting van huurders . Langdurige fysieke inspanningen worden absoluut afgeraden. Van Oudenaarden had een voorschot van een paar miljoen geeist. Mondelinge vraag van mevrouw Milquet aan de Eerste minister over het instellen in de schoot van de nieuwe Senaat van een commissie voor de werking van de nieuwe federale structuren . Wetsvoorstel strekkende tot de bespoediging van de procedure voor het Hof van cassatie. De eerste vergadering verliep zonder grote incidenten. Oud papier is in ons land plots flink in waarde gestegen. Vandaag en morgen nog steeds flink wat kans op regen. Drie jaar geleden moest hij al opstappen als hoogleraar. Een mogelijke alternatieve verklaring is vandalisme.

Mondelinge vraag van de heer Weyts aan de Eerste minister over het stimuleren van risicodragende investeringen . De perslekken zouden hem tot zelfmoord hebben gebracht. Vandaag aangenaam mooi zomerweer met temperaturen tot 24 graden. Staatsblad gepubliceerd, en niet iedereen leest dat.

De Post zal de komende jaren nog meer diversifieren. Mondelinge vraag van mevrouw Van der Wildt aan de minister van Justitie over het inzagerecht bij slachtofferhulp in dossiers van vermiste kinderen . Als ze een cursus volgen, mogen ze op de baan blijven. Belgie prijkt de Luikse Vinave d'Ile bovenaan, met 224. Kelchtermans onwettig een bouwvergunning had afgeleverd. Delcroix werd genoemd in de Eurantex-zaak, wel Theo Kelchtermans. Eynatten, vlakbij de Duitse grens, een enorme gasontploffing. Vandaag redelijk mooi weer met opklaringen en ook wolkenvelden. Mondelinge vraag van de heer Happart aan de minister van Landbouw en de Kleine en Middelgrote Ondernemingen over de proeftuinen in de fruitboomkwekerij . Dat was het oordeel van de rechter gisteren in een kortgeding.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.