Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Automatisch geld sparen voor kind. Bekijk de mogelijkheden.

Rente Sparen

Vergelijk de rentetarieven spaarrekening en neem de beste spaarrekening. Girorekening, Girospaarrekening, maar ook een bankrekening zijn. De meeste mensen sparen om hun vermogen te laten groeien. Ja, dit blijft mogelijk, alleen het openen van een nieuw certificaat door een nieuwe rekeninghouder is niet meer mogelijk. Er komt binnenkort een nieuwe spaarvorm op de markt, het zogenoemde banksparen. Zelf een aanvullend pensioen opbouwen is voor veel Nederlanders bittere noodzaak. Spaar rekening rente vast termijn deposito en rente spaardeposito. Advies over Automatisch sparen, vergelijk de spaarrekeningen. Op dit moment heeft de Postbank geen vergelijkbare rekening in ontwikkeling.

Jammer genoeg kennen veel spaarrekeningen een bedroevend lage rentevergoeding. Door te wisselen van spaarrekening kunt u geld verdienen. Hier vindt u informatie over het Rentecertificaat van de Postbank. Iedereen die maandelijks wat geld over houdt kan dit natuurlijk ook gewoon op zijn of haar bankrekening laten staan. Met een Termijndeposito heeft u een gegarandeerde rente afhankelijk van de looptijd.

Echter, zolang het geld op een bankrekening staat ontvangt u hier geen rente over. Voor een overzicht van onze Spaarproducten, bekijk ons productoverzicht. Een Rentecertificaat op naam van een ander opent u samen op het postkantoor. Daarom is het misschien verstandiger om een spaarrekening te openen. Wilt u sparen voor een bepaald doel of zodat u zich later geen zorgen hoeft te maken? Deze rekeningen bieden u zekerheid als u wilt sparen voor een bepaald doel.

Automatisch geld sparen voor kind? Bekijk de mogelijkheden.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.