Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De Solidaire Lening werd door grote Belgische Banken gefinancierd
  De financiele aandelen stonden allen onderaan de indices
  Je kunt het te smoren vlees ook van te voren marineren

Als u verstandig schenkt, kunt u uw kleinkind veel belasting besparen.

Belastingvrij Sparen

Als u verstandig schenkt, kunt u uw kleinkind veel belasting besparen. Hiervoor kunt u het opgebouwde kapitaal uit het StudieGroeiPlan gebruiken. Tussen de 18de en 35ste verjaardag van uw kind kunt u als ouder één keer een verhoogd bedrag belastingvrij aan uw kind schenken. Het kan voorkomen dat u bovenstaande punten als een beperking ervaart. De maximale looptijd van de verzekering bedraagt dertig jaar. Tussen de 18de en 35ste verjaardag van het kind mogen de ouders eenmalig € 21. De verzekering moet zijn afgesloten bij een professionele verzekeraar. Als niet langer aan de voorwaarden wordt voldaan, wordt de polis geacht tot uitkering te zijn gekomen ook al besluit u de polis in stand te houden. Omdat de waarde van de Groeirekening wordt gerekend bij de ouder die het gezag over dit kind heeft, vormt deze onderdeel van uw vermogen in box 3. De Groeirekening komt op naam van het kind te staan en behoort dus tot het vermogen van het kind. Uw geld blijft tot aan het einde van de verzekeringsduur staan meestal dertig jaar.

De verzekering moet recht geven op een eenmalige uitkering bij in leven zijn of bij overlijden van u, uw echtgenoot of degene met wie u duurzaam een gezamenlijke huishouding voert.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.