Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Studenten lenen steeds vaker geld bij de Informatie Beheer Groep
  De Europese dollarmakrt vertoonde in die periode een constante groei
  Dit is de brief voor deelnemers aan het pensioenfonds

Als het belastingvoordeel na 30 jaar wegvalt, stijgen de netto maandlasten.

Hypotheekrente 30 Jaar

Een goed, eerlijk en onafhankelijk advies is hierbij van het grootste belang. De samenstelling van een gemengde hypotheek brengt een hoge mate van specialiteit met zich mee. Door middel van oversluiting van de bestaande hypotheek wordt deze overwaarde steeds vaker aangewend voor diverse doeleinden. Al met al is ons advies om niet het maximaal toegestane bedrag te lenen, hoe aanlokkelijk een huis ook mag zijn. Laat u altijd voorrekenen hoeveel u per maand netto aan uw hypotheek kwijt zult zijn, dan kunt u beter nagaan hoeveel geld u overhoudt voor andere zaken. Nogal wat woonlasten hangen samen met de waarde van uw woning. De meerderheid van de huiseigenaren heeft veel overwaarde in de woning. Hierbij maakt de keuze voor het type hypotheek veel uit.

Maar heeft u erover nagedacht wanneer de rente plotseling stijgt. Geldgevers zijn tegenwoordig behoorlijk royaal met hun hypotheken. En begrijpelijk, immers de rente bepaalt voor een groot deel het bedrag dat u iedere maand betaalt. Bij levenhypotheken kunt u een aantal bijzondere constructies afspreken voor de betaling van de premies. De meest voorkomende zijn de hoog-laag premiebetaling en het premiedepot. De rente bepaalt voor veel mensen de hypotheekkeuze. Als u hiermee geen rekening houdt, kunt u voor een onaangename verrassing komen te staan. Als u blindelings afgaat op het bedrag dat ze u willen lenen, rekent u zich snel rijk en loopt u een behoorlijk risico. Wij hebben aanstellingen bij alle grote geldverstrekkers in Nederland. Als u met een tophypotheek tegen de grens van uw mogelijkheden gaat zitten, kunnen renteschommelingen u in de problemen brengen.

Als u een goedkopere eigen woning koopt, mag u de oude eigenwoningschuld blijven hanteren tot maximaal de aankoopsom van de nieuwe eigen woning.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.