Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Deze waarde is dus slechts gedeeltelijk een relevant gegeven
  Goedkoopste en voordeligste persoonlijke lening on line afsluiten
  Steeds meer studenten kloppen aan bij de IB Groep voor een lening

Als er geld wordt opgepot neemt het geld in de inactieve kassen toe.

Ontstaan Geld

Het ontstaat door geldvernietiging of door oppotting. Het aantal afpersingen neemt toe, soms met grof geweld. Dit zijn de munten, bankbiljetten en het girale geld. Door deze prijsinflatie zullen werknemers loonsverhoging eisen. De geldstroom is de totale geldhoeveelheid vermenigvuldigd met de omloopsnelheid. Noord-Duitsland want daar was ik al eens eerder geweest. Zoals uit de formule blijkt, bezag Fisher het geld heel duidelijk als 'n ruilmiddel. Het publiek brengt geld over van de actieve naar de inactieve kas. Maak tot slot een lijstje van de bronnen die je gebruikt hebt.

Personeel wordt ontslagen, schuldeisers kunnen hun geld vergeten. Maar zoals uit de beschouwing tot nu toe is gebleken, zijn we terughoudend met het begrip RUILMIDDEL. Notarissen die stelen uit erfenissen en het geld vergokken. Berucht is de hyperflatie in Duitland omstreeks het jaar 1923. Bill Gates, deze week door Forbes weer gekroond tot rijkste man van de wereld, meent dat er een web lifestyle zal ontstaan die het leven voor veel mensen aantrekkelijk zal maken. De gehele column van Gates is te lezen bij The New York Times. Bij een hoge rente is het onverstandig geld in kas te houden. Nu zeggen sommigen dat ze allang door het Web worden geleefd, maar afgaande op de woorden van Gates klopt dat niet. Prijsinflatie kan weer onderscheiden worden naar oorzaak. De kosten van aanmunten behoren dus niet tot de intrinsieke waarde. In het laatste geval spreekt men van prijsinflatie.

Hij schrijft dat in zijn periodieke column in the New York Times, waarvan de vertaling aanstaande dinsdag in De Telegraaf staat. In hetzelfde artikel staat wat verderop in samenhang hiermee iets buitengewoon merkwaardigs. Maak vervolgens van je antwoorden een goed verhaal. Een veel gehoorde vraag is of er met twintig niet teveel omroepen zijn.

Huisjesmelkers, koppelbazen, vervalsers, maar ook juristen. Gates ziet wel om zich heen dat studenten bezig zijn zich een Web lifestyle aan te meten en hij wacht op het moment dat ze geen aparte telefoon en televisie meer gebruiken. Criminele Antillianen moeten keihard worden aangepakt of worden teruggestuurd.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.