Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Als de koers stijgt dan worden aandelen meer waard en dat is gunstig.

Aandelen Advies

Hier worden de vijf adviseurs vermeld die de hoogste scores behaald hebben op basis van hun gedane adviezen. Heel de ophef over Jerome Kerviel, de trader die naar verluidt 5 miljard verloor, lijkt toch niet te kunnen verbloemen dat er bij SocGen iets grondigs mis is. Is een aandeel waarvan verwacht wordt dat de koers het de komende 12 maanden ongeveer even goed zal doen als de index. De essentie is een aandeel in portefeuille te behouden zolang de koers stijgt, maar het te verkopen zodra de koers onder een bepaald niveau daalt. Maatstaf die de mate van beweeglijkheid van een belegging weergeeft.

Kwartaal op kwartaal melden de grote oliebedrijven een lagere productie en lagere reserves. Leonardo Fibonacci da Pisa, was een 13e eeuwse wiskundige die, wat we nu noemen, de Fibonacci reeksen herontdekte. Opbrengst, meestal uitgedrukt in procenten van de oorspronkelijke investering. De tien adviezen die het hoogste rendement opgeleverd hebben. Vanuit deze kaart kunt u ook de gemakkelijkste route naar het kantoor plannen. Dit is de koers van het desbetreffende aandeel op het huidige moment. Nederlandse fondsen die technisch interessant zijn. Analysetechniek waarbij men op grafieken keerpunten in een bepaalde cyclus probeert te vinden. Ja, dat doet ze, maar op enkele onderling zeer verschillende manieren.

De score is het totaal van de rendementen van alle adviezen van het instituut of beleggingsgoeroe. Hier staan zowel adviezen waarvan de looptijd reeds is verlopen alsmede actuele adviezen vermeld.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.