Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Bij de keuze van een hypotheek is de rentestand van groot beland
  Johan de Witt Waerdye van Lyf renten Naer proportie van Los renten
  Beurs nieuws en info over beleggen beleggingen tips cursussen

Alleen bij de aflossingsvrije hypotheek betaalt u alleen maar hypotheekrente.

Hoogte Hypotheekrente

Iedereen met een eigen woning en een hypotheek wil wonen met een lage maandlast. Indien de rentevastperiode en het type rente zijn vastgesteld, kan de offerte worden opgevraagd. Voor jonge mensen of starters is het lastig om een huis te kopen. Met de spaarpremie en de extra premiestortingen wordt de spaarpot opgebouwd. De meerderheid van de huiseigenaren heeft veel overwaarde in de woning. Aan een rente hangt een prijskaartje; juist ook voor de geldverstrekkers. Het omgekeerde is het geval indien u de looptijd langer dan 30 jaar neemt. Door middel van oversluiting van de bestaande hypotheek wordt deze overwaarde steeds vaker aangewend voor diverse doeleinden. Een spaarhypotheek is gekoppeld aan een levensverzekering. In de offerte kan onderscheid worden gemaakt in de benadering van rente zoals vermeld in de offerte en he.

Dit betekent tegelijkertijd ook dat u geen kapitaal opbouwt. Iedereen met eigen woning en hypotheek wil lage maandlasten. Dit is fiscaal gunstig omdat dit niet ten koste gaat van uw belastingaftrek. Voor deze verzekering bent u maandelijks premie verschuldigd. De opbouw van de maandlasten verschilt tussen de verschillende hypotheekvormen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.