Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Groensparen een goed alternatief met vaak nog een mooi rendement
  De Persoonlijke Lening heeft een vaste looptijd van minimaal 6 maanden
  Goedkoop lenen willen we allemaal maar goedkoper lenen is niet alleen op basis van de rente

Alex BeleggersbankAlex voor de beginnende tot de gevorderde belegger.

Beleggen In Aandelen

Alle handel vond mondeling plaats totdat men in 1988 overging op schermenhandel. De Amsterdamse effectenbeurs is de oudste effectenbeurs ter wereld. Hoeveel dividend de aandeelhouders krijgen, hangt af van de winst van het bedrijf.

Professioneel beleggen met een vermogensbeheerder vanaf ?2. De beurs is afhankelijk van de economische situatie. Alex BeleggersbankAlex voor de beginnende tot de gevorderde belegger. Er is een aantal methoden om de waarde van een aandeel te bepalen. Het is mogelijk om binnen een periode van 4 jaar een bedrag van ? 55.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.