Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Het laagste bedrag dat de Stadsbank uitbetaalt is vijf gulden
  Wij stellen immers een groot aantal obligaties voor in alle belangrijke munten
  Die periode kunt u overbruggen met een lening of krediet

Aegon verlaagde de hypotheekrente ook al in december.

Hypotheekrente 20 Jaar

Aegon verlaagde de hypotheekrente ook al in december. Als u blindelings afgaat op het bedrag dat ze u willen lenen, rekent u zich snel rijk en loopt u een behoorlijk risico. Bij Aegon moet nu 3,95 procent rente worden betaald voor een levenhypotheek met een looptijd van zeven jaar op basis van Nationale Hypotheek Garantie. En begrijpelijk, immers de rente bepaalt voor een groot deel het bedrag dat u iedere maand betaalt. Dat betekent dat Postbank voor een hypotheek met een rentevaste periode van 5 jaar 4 procent rente vraagt en voor een hypotheek van 10 jaar 4,6 procent. Klanten die nu een hypotheek sluiten tegen lage renteperentages, krijgen bij veel geldgevers bij het aflopen van de renteperiode de rekening voorgeschoteld, aldus online intermediair Independer. Alle hypotheekrente tarieven van alle geldverstrekkers banken en verzekeraars in Nederland voor een hypotheek lening. Deze opslag is nog niet verwerkt in bovenstaande rentes. De rente bepaalt voor veel mensen de hypotheekkeuze.

Als u met een tophypotheek tegen de grens van uw mogelijkheden gaat zitten, kunnen renteschommelingen u in de problemen brengen. Geldgevers zijn tegenwoordig behoorlijk royaal met hun hypotheken. Als u hiermee geen rekening houdt, kunt u voor een onaangename verrassing komen te staan. De Rabobank schroefde onlangs de tarieven twee keer terug in twee weken tijd. Tijd om te kopen? Of stort de markt in? Makelaars voorspellen een hausse als in de jaren negentig. Nogal wat woonlasten hangen samen met de waarde van uw woning. Maar heeft u erover nagedacht wanneer de rente plotseling stijgt. Al met al is ons advies om niet het maximaal toegestane bedrag te lenen, hoe aanlokkelijk een huis ook mag zijn. Hierbij maakt de keuze voor het type hypotheek veel uit.

Laat u altijd voorrekenen hoeveel u per maand netto aan uw hypotheek kwijt zult zijn, dan kunt u beter nagaan hoeveel geld u overhoudt voor andere zaken.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.