Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Bent u van plan om uw huis te gaan verbouwen. Een moderne keuken een grote serre of misschien w
  Om te genieten van uw nautische passie zonder zelf financieel te zinken kan u exact het bedrag
  De Argentijnse banken hadden op maandag 21 januari geen dollars meer

Aarzel niet, want dit kan de kost van uw lening drukken.

Onder Voorbehoud Van Financiering

Aarzel niet, want dit kan de kost van uw lening drukken. Uw maandelijkse aflossing kan, wanneer u het wenst*, verlaagd of verhoogd worden. Dit kunt u tot 3 keer herhalen gedurende de termijn van uw lening. Bankiers mogen wettelijk gezien geen economische risico's nemen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.