Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Er zijn diverse leningen die elk een ander doel kunnen dienen
  BelgiŽ heeft tijdens de onderhandelingen bij de Verenigde Naties steeds aangekondigd mogelijk e
  Je kunt alleen de master Public administration doen

Aanvraag ophalenGa verder met een eerder door u opgeslagen aanvraag.

Lage Hypotheekrente

Om te profiteren van de lage rente kiezen huizenkopers steeds vaker een hypotheek met een relatief korte rentevaste periode of met een variabele rente. Hoeveel kan ik besparen?Bereken hoeveel u kunt besparen op uw hypotheeklasten. Iedereen met eigen woning en hypotheek wil lage maandlasten. Tijd om te kopen? Of stort de markt in? Makelaars voorspellen een hausse als in de jaren negentig.

Aanvraag ophalenGa verder met een eerder door u opgeslagen aanvraag. De aflossingsvrije hypotheek is momenteel de goedkoopste hypotheekvorm. Iedere specifieke situatie vraagt om een advies op maat. Het maken van een passend advies voor uw huidige of nieuwe woning is onze kracht.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.