Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Aan hun dollartegoeden kunnen ze niet meer aankomen.

Dollar Crisis

Vroeger had je veel boeren die samen voor het voedsel zorgden. De schuldovername wordt bij de staatsschuld in elk donorland bijgeschreven met een tegenboeking bij de Wereldbank. Zeg nou gewoon wat je bedoelt in plaats van me te verwijzen naar de bibliotheek. Argentijnen die in de rij stonden, konden alleen nog maar peso's opnemen. Lijkt vaag op engels maar je moet er tegelijk bij kotsen. Goud en zilver zijn dan natuurlijk aardige kandidaten. Dat doen ze wel alleen in mindere mate omdat er amper grondstoffen zijn. Goud is alleen maar iets waard in een goed lopende economie.

Community-driven ad-exploitatie verovert de wereld 2. Als iedereen begrijpt dat het 'uit de klauwen gaat lopen', dan draait Iran de maatregel terug. Een Europees uniek 13-cijferig productnummer European Article Number om p. Je hebt dan kans op draconische maatregelen als je nog gouden muntjes hebt. Ben je nu blij? Ik moet overigens zeggen dat je uitblinkt in vriendelijkheid. Daar is het Internationaal Monetair Fonds IMF niet blij mee. Het vragen om recente rechtstreekse bronvermelding wanneer op NUjij een artikel wordt geplaatst lijkt mij niet meer dan normaal. Dus f het klopt of deze persbureau's hebben het allemaal van zaplog overgenomen. Die maken zich ook minder druk om Afrika dan het Midden-Oosten.

Velen hier zouden daar een voorbeeld aan kunnen nemen . Als de shit uitbreekt dan moet je spullen hebben die boeren willen aannemen om je aardappels en boter te verkopen. Afspraak binnen 2-3 jaar, mijn beste, misschien veel vlugger, maar zeker niet veel later. Maar gouden en zilveren muntjes kunnen je aan boter, kaas en eieren helpen in de oorlogswinter. De boeren in de Derde wereld en ook in het rijke Westen behoeven dan niet meer geplaagd te worden met superheffingen en te lage opbrengsten voor hun producten. Goedkoop afhalen of thuisbezorging mogelijk via beslist. Tegenwoordiger zijn er niet zoveel meer en bovendien zijn ze sterk van de bank en de EU-landbouwsteun afhankelijk. Nee de wereld gaat absoluut niet vergaan, maar de gemiddelde man waaronder gij dus ook valt snapt het probleem niet, nochtans mits wat gezond boerenverstand is dat niet zo moeilijk maar ja. Voor destabilisatie van de financiele markten kunnen ze beter even bellen met Bejing.

Iran beheerst als geen ander het spel van de psychologische oorlogvoering. Bij elke baan voor de export ontstaan lokaal nog eens twee andere indirecte arbeidsplaatsen voor de toelevering en de dienstverlening enz. Wellicht moeten we massaal emigreren naar Venuzuela, het regime ondersteunen. En moest die subprime nu het enige probleem zijn, dan zoudt ge nog kunnen denken dat het misschien opgelost geraakt, maar er is nog een veel groter probleem. Voor vele mensen zal dat een spijtige zaak zijn, maar het zij zo.

Een gouden standaard is het laatste wat we moeten willen. De totale werkgelegenheid groeit in de rijke donorlanden met zeker vijfhonderd miljoen arbeidsplaatsen. Je hebt een ruilmiddel nodig, waarvan de boer in ieder geval denkt dat hij er over enige tijd nog plezier van heeft.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.